Poznati humorista tvrdi da je igranje igrica - gubljenje vremena

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Avg.2020, 14:02

Poznati humorista tvrdi da je igranje igrica - gubljenje vremena

Teške reči...

Popularni sportski komentator, potkaster i komičar Džo Rogan našao se u "unakrsnoj vatri" ljubitelja gejminga, zbog svoje nedavne izjave da je igranje video-igara gubljenje vremena.

“Video games a real problem. You know why? Because they’re f**king fun. You do them, and they’re real exciting, but you don’t get anywhere.”

Joe Rogan has described video games as a “waste of time” for 'most people': https://t.co/8phVgmGYP9 pic. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << twitter.com/HGVgCfr7mh

— DEXERTO.COM (@Dexerto) July 26, 2020

On je u svojoj emisiji intervjuisao fitnes trenera Džoa de Senu, pa su se dotakli teme dece koja se sve više okreću igranju video-igara kada nemaju druge uzore na koje bi se ugledali, piše Independent.

"Video-igre su pravi problem. Znaš zašto? Zbog toga što su zabavne. Zarazne su. Kad ih igraš, one su zaista uzbudljive, ali u krajnjoj liniji nigde ne napreduješ", rekao je Rogan.

Uporedio je to sa borilačkim veštinama, napravivši razliku.

"Mogao bi da radiš nešto uzbudljivo, ali umesto toga samo igraš video-igre. Tri godine kasnije, na istom si mestu - čekaš da izađe sledeća video-igra, i traćiš vreme", nastavio je.

Joe Rogan gaming comment thoughts video.

Mind was kinda everywhere but wanted to get a little vid out to explain it sooner rather than later.

ALSO! Enjoy the full emo hair Ninj right now 🤪 pic.twitter.com/fgb92vUVtF

— Ninja (@Ninja) July 26, 2020

Osvrnuo se i na one gejmere koji zarađuju mnogo novca putem striminga.

"Moraš da budeš prilagodljiv i u mogućnosti da igraš više video-igara. Postoji samo jedna u kojoj si stvarno dobar, a šta će biti za pet godina?", rekao je Rogan.

Odgovor gejmera

Roganovi komentari, naravno, izazvali su veliku pometnju u gejmerskoj zajednici. Prvi je prokomentarisao Dr Lupo, gejmer koji strimuje preko platformi Twitch i Youtube.

"Slušanje ovog potkasta je gubljenje vremena... veoma je loše kad se generalizuje. Sve može da bude štetno ako se preteruje. Video-igre su mnoge ljude učinile uspešnima, zahvaljujući njima sklopio sam mnogo prijateljstava", rekao je Dr Lupo.

Posle njega, video-snimkom na Tviteru oglasio se i jedan od najpopularnijih gejmera, Nindža, rekavši kako Rogan verovatno nije svestan šta sve gejming industrija podrazumeva, prenosi portal Complex.

"Tu su striming, kreiranje sadržaja, YouTube, profesionalni gejmeri, treneri... Možeš neverovatno dobro da razumeš neku video-igru, a opet da nemaš savršene rezultate. To ne znači da za nema posla, zar ne? Posebno sada, kada se gejming treneri traže sve više", napomenuo je Nindža.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.