Izvor: RTS, 18.Jul.2020, 10:34

Požar u katedrali u Nantu

Vatrogasci gase požar koji je rano jutros izbio u katedrali u Nantu na zapadu Francuske.
Lokalna vatrogasna služba je na svom nalogu na Tviteru objavila da se vatrogasci bore sa požarom koji je rano jutros izbio u katedrali u Nantu koja je sagrađena u 15. veku, prenosi Rojters.

Vatrogasce je pozvala radnica obližnje pekare, koja je za francuske medije rekla da je videla ogroman požar unutar katedrale.
Katedrala >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Nantu nije prvi put zahvaćena požarom. Delimično je uništena 1944. godine, tokom savezničkog bombardovanja u Drugom svetskom ratu.
Požar je u potpunosti uništio krov katedrale 1972. godine, a crkva je kompletno rekonstruisana 13 godina kasnije.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Požar u katedrali u Nantu iz 15. veka podmetnut?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2020

Veliki požar koji je izbio danas u katedrali Svetog Petra i Pavla u Nantu, verovatno je podmetnut, saopštili su danas predstavnici državnog pravosuđa u Francuskoj...Državni tužilac Pjer Sene ( Pierre Sennes ) rekao je novinarima da su u katedrali izbila tri požara i da se taj incident istražuju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.