Potpredsednik SAD podržao opoziciju u Venecueli

Izvor: Beta, 22.Jan.2019, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednik SAD podržao opoziciju u Venecueli

Američki potpredsednik Majk Pens izrazio je danas solidarnost opoziciji u Venecueli koja je zakazala protest na kojem će zatražiti prelaznu vladu i organizovanje slobodnih izbora."U ime predsednika Donalda Trampa i svih Amerikanca, dozvolite mi da izrazim nepokolebljivu podršku SAD u trenutku, kada vi, narod Venecuele, želite da podignete glas i tražite slobodu", naveo je Pens u kratkoj video poruci emitovanoj na Tviteru.Američki potpredsednk je dodao na španskom i engleskom: "Sa vama smo".Protest koji je za danas najavljen u Venecueli prvi je posle talasa demonstrancija 2017. godine tokom kojih je poginulo 125 osoba.Opozicija u Venecueli, koja ima većinu u parlamentu, saopštila je da ne priznaje predsedničke izbore na kojima je Nikolas Maduro ponovo izabran."Nikolas Maduro je diktator.... Nije nikada pobedio na slobodnim i fer predsedničkim izborima", rekao je Pens.Maduro je ponovo izabran za predsednika 20. maja 2018. posle prvog šestogodišnjeg mandata. Veći deo opozicije je bojkotovao izbore na kojima je zabeležen mali odziv birača.Duboka politička i ekonomska kriza potresa Venecuelu kojoj su SAD uvele sankcije.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpredsednik SAD podržao opoziciju u Venecueli

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jan.2019

Američki potpredsednik Majk Pens izrazio je danas solidarnost opoziciji u Venecueli koja je zakazala protest na kojem će zatražiti prelaznu vladu i organizovanje slobodnih izbora..."U ime predsednika Donalda Trampa i svih Amerikanca, dozvolite mi da izrazim nepokolebljivu podršku SAD u trenutku,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.