Posle porođaja satima ležala u hodniku, Srbija brale!

Izvor: B92, 27.Jan.2017, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle porođaja satima ležala u hodniku, "Srbija brale!"

Beograd -- Mlada majka objavila je na Tviteru da sedam sati nakon porođaja nije smeštena u bolničku sobu GAK "Narodni front".

Ona je na društvenoj mreži postavila i fotografiju hodnika gde je ležala.

"GAK 'Narodni front'. Porodila se pre sedam sati. Ležim na hodniku, nemaju mesta. Nema ni ručka. Srbija brale!", napisala je porodilja u opisu fotografije.

Kako pišu "Večernje novosti" u današnjem štampanom izdanju, iz bolnice kažu da je protokol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ispoštovan, ali da je konkretan slučaj nastao zbog prebukiranosti porodilišta.

Povodom ovih optužbi, iz GAK "Narodni front" navode i da situacije kada majke treba da čekaju duže od protokolarna dva i po, do tri sata, posle porođaja, nisu česte. Ipak, već neko vreme kapaciteti su prevaziđeni.

"Nijednu porodilju koja kod nas dođe ne vraćamo", kažu iz "Narodnog fronta" i dodaju da se "one zbog krvarenja ili nekih drugih reakcija posle porođaja, ne prebacuju u sobu, već se pokrivene i utopljene smeštaju blizu sale".

Iz bolnice ističu da se zbog prebukiranosti dešava da žena sačeka da se uprazni prvo slobodno mesto. Ipak, prema rečima nadležnih, to se najčešće dogodi za nekoliko sati.

U "Narodnom frontu" leže i žene iz drugih gradova u Srbiji s problematičnom trudnoćom, pišu "Novosti". Tokom prošle godine majke su u toj bolnici na svet donele 7.200 beba, a kapacitet bolnice je 5.500 porođaja.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U GAK "NARODNI FRONT" OGROMNE GUŽVE: Pacijenti čekaju u hodnicima na slobodan krevet

Izvor: Večernje novosti, 27.Jan.2017

Mlada majka se požalila na tretman u GAK "Narodni front". U porodilištu kažu da su svi kreveti bili zauzeti MLADA majka je u četvrtak po podne na "Tviteru" objavila da sedam sati od porođaja nije smeštena u bolničku sobu GAK "Narodni front". Ona je postavila i fotografiju...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.