Pošaljite poruku E.T.-u preko Tvitera

Izvor: B92, 30.Jun.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pošaljite poruku E.T.-u preko "Tvitera"

Svi Zemljani pozvani su da učestvuju u neobičnom projektu mreže “Twitter” – oni mogu da pošalju odgovor na jedan do sad neobjašnjen signal koji su naučnici primili iz svemira pre 35 godina.

SETI (Search for Extra Terrestrial Intelligence) je 15. avgusta 1977. detektovaosnažan radio signal u trajanju od 72 sekunde iz sazvežđa Strelca.

Kada je astronom Džeri Eman primetio ovu neobičnu poruku od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest slova i brojeva i iako su naučnici pokušavali ponovo da pronđu isti signal, on se ivše nikada nije pojavio.

I danas, posle 35 godina, traje debata o tome da li je to bila poruka vanzemaljaca. Sada svi “tvitovi” sa tagom #ChasingUFOs koji budu poslati između biće deo plana National Geographic da pošalju odgovor u daleki svemir.

Iz te firme kažu da možete takođe aploudovati kratki video i dodati ga vašem “tvitu” sledeći instrukcije na sajtu wowreply.com. To će biti intergalaktički “tvit”. Kada budu prikupljene sve poruke, NatGeo će ih poslati u svemir 15. avgusta, na godišnjicu originalnog signala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.