Porodica ubijene palestinske novinarke užasnuta rezultatima američke analize metka

Izvor: Beta, 04.Jul.2022, 20:59

Porodica ubijene palestinske novinarke užasnuta rezultatima američke analize metka

Porodica palestinske novinarke Širin Abu Akleh saopštila je danas da je "užasnuta" rezultatima američke analize metka kojim je ubijena tokom izraelske racije na okupiranoj Zapadnoj obali u maju.Kako je navedeno u saopštenju Stejt departmenta metak je ispaljen verovatno s izraelske pozicije, ali je suviše oštećen da bi se mogao doneti potpun zaključak i nema razloga za verovanje da je namerno ciljana.Na Tviteru je postavljeno saopštenje porodice razočarane jer se ispitivanjem metka navodno nije moglo utvrditi iz koje puške je ispaljen."Svi raspoloživi dokazi sugerišu da je državljanka SAD bila meta ubistva strane vlade koja dobija milijarde dolara pomoći američke vojske" da nastavi okupaciju miliona Palestinaca, ocenila je porodica.Visoki palestinski zvaničnik Ahmed Maždalani je ponovio da je Izrael kriv za ubistvo novinarke Al Džazire i da se američko saopštenje "graniči s izbegavanjem utvrdjivanja odgovornosti Izraela", preneo je AP.Ministar odbrane Izraela Beni Ganc je izjavio da su najodgovorniji za ubistvo novinarke "teroristi" koji su pucali u blizini civilnog stanovništva."Uprkos laboratorijskom ispitivanju metka i relevantnog oružja ne može se utvrditi koji metak i oružje ju je ubilo, tako da će se istraga nastaviti", rekao je Ganc, kako prenose izraelski mediji.On je dodao da je stotine metaka ispaljeno na izraelske vojnike u sukobu 11. maja ...
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Porodica ubijene palestinske novinarke užasnuta rezultatima američke analize

Izvor: Radio 021, 04.Jul.2022

Porodica palestinske novinarke Širin Abu Akleh saopštila je danas da je "užasnuta" rezultatima američke analize metka kojim je ubijena tokom izraelske racije na okupiranoj Zapadnoj obali u maju.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.