Izvor: Radio Slobodna Evropa, 10.Avg.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pet mrtvih u samoubilačkom napadu u Kabulu

Najmanje pet ljudi poginulo je danas u samoubilačkom napadu blizu ulaza na međunarodni aerodrom u Kabulu, izjavili su zvaničnici.

Šef policije u Kabulu Abdul Rahman Rahimi rekao je da je automobil eksplodirao na raskrsnici.

Posle eksplozije, u kojoj je povređeno i 16 ljudi, veliki crni dim nadvio se nad Kabulom.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da ta ekstremistička grupa stoji iza napada u kojem su, kako je naveo na Tviteru, ciljani "stranci".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << />
Ulaz na aerodrom u Kabulu je često zagušen pošto sva vozila moraju stati na više kontrolnih punktova.

U Kabulu je u prethodnih nekoliko dana bilo više napada, pošto je nasilje eskaliralo nakon što je avganistanska obaveštajna služba saopštila da je vođa talibana Mula Muhamed Omar umro pre više od dve godine.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kabul: Petoro mrtvih u eksploziji automobila bombe

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Avg.2015

U današnjoj samoubilačkoj eksploziji automobila bombe blizu ulaza na kabulski međunarodni aerodrom poginulo je najmanje petoro, a ranjeno 16 ljudi, saopštili su avganistanski zvaničnici...Eksplozija je izazvala gust oblak crnog dima nad Kabulom, prenosi AP...Portparol talibana Zabihulah Mudžahid...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.