Panika u Nemačkoj:Evakuisan vašar, kontrolisana eksplozija

Izvor: B92, 01.Dec.2017, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panika u Nemačkoj:Evakuisan vašar, kontrolisana eksplozija

Potsdam -- Nemačka policija saopštila je da je na božićnom vašaru u Potsdamu kod Berlina pronađena eksplozivna naprava koja je uništena kontrolisanom eksplozijom.

Eksploziv je bio u paketu ispred jedne apoteke, navela je policija i dodala da je evakuisan taj deo grada na istoku Nemačke.

Sumnjivi paket je otkrio oko 14.30 h zaposlen u apoteci kada je otvorio pošiljku u kojoj je bila metalna kutija.

Lokalni mediji su preneli da je istraga u toku i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su dodatne policijske upućene na lice mesta.

Policija brzo evakuisala oblast i dovela stručnjake da izvedu kontrolisanu eksploziju, prenela je agencija AP.

U terorističkom napadu na prošlogodišnjem božićnom vašaru u Berlinu ubijeno je 12 osoba, kada je kamion uleteo među posetioce.

Potsdam sa oko 150.000 stanovnika, nalazi se oko 25 kilometara od Berlina.

Nemačka je pod jakim merama bezbednosti skoro godinu dana nakon što je tuniski islamista kamionom uleteo u božićni vašar u Berlinu usmrtivši 11 osoba.

U Nemačkoj je ove godine otvoreno 2.600 božićnih vasara, a nemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer je ranije ove nedelje rekao da je pojačana razmena informacija i da su preduzeti drugi koraci kako bi se bezbednost dodatno pojačala.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je ove nedelje da je opasnost od napada u Evropi i Nemačkoj "kontinuirano visoka".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuisan Božićni vašar u Potsdamu

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2017

POTSDAM - Centar Potsdama gdje se održava Božićni vašar evakuisan je danas zbog sumnjivog predmeta, saopštila je policija na Twitteru...Na licu mjesta nalaze se specijalne policijske snage koje pretražju sumnjivi predmet, prenose njemački mediji...Blokiran je prilaz obližnjim ulicama.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.