PANIKA OBUZIMA SVET, NUKLEARNE SILE spremne da UKRSTE KOPLJA: Da li se zakuvava VELIKI RAT u Kašmiru (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Avg.2019, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PANIKA OBUZIMA SVET, NUKLEARNE SILE spremne da UKRSTE KOPLJA: Da li se zakuvava VELIKI RAT u Kašmiru (FOTO)

Lokalna vlada je otkazala hodočašće i pozvala vernike i turiste da se vrate kući

Više hiljada indijskih turista, hodočasnika i radnika počelo je da napušta Kašmir, sporni region pod kontrolom Indije, nakon upozorenja lokalne vlade o mogućim napadima ekstremista.

Lokalna vlada je otkazala hinduističko hodočašće i pozvala vernike i turiste da se vrate kući. Indija je prethodno saopštila da je ubila najmanje pet ekstremista koji su pokušali da napadnu njene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vojnike.

This is how you rule in Kasmir#KashmirAwaitsJustice pic.twitter.com/eAwOv6IGxv

— ɱ ֆДQїβ (@imsaqibb) May 24, 2019

Indijske bezbednosne snage u petak su saopštile da imaju dokaz o planiranju napada pakistanskih ekstremista na hinduističke hodočasnike u Kašmiru.

Sa druge strane, pakistanska vlada saopštila je da je zabrinuta zbog situacije u Kašmiru dodavši da odbacuje indijske pretpostavke o eventualnom napadu.

Indija i Pakistan su podelili Kašmir kada su postale nezavisne države 1947. godine nakon čega su vodili dva rata zbog te teritorije.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.