Optužila Holivud za seksizam: Veštica iz serije “Čari” izbačena iz umetničke agencije

Izvor: Svet, 26.Jun.2015, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Optužila Holivud za seksizam: Veštica iz serije “Čari” izbačena iz umetničke agencije

Nakon onog što se dogodilo glumici Rouz Mekgovan jasno je da nije poželjno kritikovati Holivud.
Seksi veštica iz serije “Čari” izbačena je iz umetničke agencije koja je vodila brigu o njenoj karijeri jer se drznula da optuži američku industriju filma za seksizam.
Mekgovan se pre nekoliko dana putem Tvitera požalila na položaj žena u Holivudu, prenevši “instrukcije” koje je dobila pre pojavljivanja na kastingu za novi film Adama Sandlera.
Rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << joj je da “obučhe kratku, usku majcu sa dubokim dekolteom kao i puš-ap grudnjak i što uže farmerke ili helanke”.
Ove preporuke su jako naljutile 41-godišnju glumicu koja se javno pobunila protiv, kako je istakla, još uvek “duboko ukorenjenog seksizma u Holivudu”.
Samo nekoliko dana kasnije obaveštena je da je izbačena iz agencije koja ju je zastupala.
Izgleda da u Holivudu i dalje važi pravilo “budi lepa i ćuti” mada je sve više glumica, poput Patriše Arket, Meril Strip i Kristen Stjuart, koje dižu glas protiv ovakvih nepravdi.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Optužila Holivud za seksizam: Veštica iz serije “Čari” izbačena iz umetničke agencije

Izvor: Scandal.rs, 26.Jun.2015

Nakon onog što se dogodilo glumici Rouz Mekgovan jasno je da nije poželjno kritikovati Holivud...Seksi veštica iz serije “Čari” izbačena je iz umetničke agencije koja je vodila brigu o njenoj karijeri jer se drznula da optuži američku industriju filma za seksizam...Mekgovan se pre nekoliko...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.