ODAO SE NA TVITERU Ovo je najgluplji džihadista na svetu

Izvor: Blic, 02.Jan.2015, 20:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODAO SE NA TVITERU Ovo je najgluplji džihadista na svetu

Novozelandski džihadista ukinuo je nalog na Tviteru nakon što je greškom tvitovao svoju lokaciju u Siriji. Mark Džon Tejlor, koji je navodno promenio ime u Muhamed Danijel ili Abu Abdul Rahman, nije pre postavljanja tvitova isključio uslugu lociranja, pa se otkrivao svaki put kada bi napisao nešto.

Kada je shvatio kakvu je grešku napravio, Tejlor čiji je nalog bio @M_Taylor_Kiwi izbrisao je 45 tvitova s >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove društvene mreže. Međutim, pre toga je obaveštajna istraživačka organizacija iBrabo, čije je sedište u kanadskom gradu Ontariju, napravila skrinšotove Tejlorovih propusta.

Na svom blogu iBrabo sui napisali da su uspeli da uđu u trag Tejlorovim aktivnostima putem njegovog Tviter naloga. On je iz mesta Kafar Roma otišao u pustinju, a zatim krajem prošle godine u Al Tabku, uporište Islamske države.

Istražitelji su uspeli da da tačno obeleže konkretnu kuću u Al Tabki u kojoj je Tejlor odsedao između 3. i 10. decembra.

- Tejlor je bio silno željan da postane slavan kao nasilni džihadista da je putem Tvitera pokušao da privuče pažnju na svoje delovanje. Njegove objave i greške koje je pritom pravio na Tviteru potvrdile su veze s Islamskom državom i obezbediće dokaze protiv njega za slučaj da se ikada vrati na Novi Zeland, tvrdi iBrabo.

- Njegova glupost i glupost drugih obezbedile su prednost obaveštajnim službama širom sveta koje se trude da zaštite svoje nacije i prate napredovanje Islamske države - navodi ova open sors organizacija.

Prema listu "Nju Zeland herald", Tejlora su 2009. uhapsile pakistanske vlasti kada je kada je pokušao da dođe do uporišta Al Kaide i talibana na granici s Avganistanom. Sa Novog Zelanda je kasnije otišao u maju 2012. da bi radio u Indoneziji kao nastavnik engleskog dve godine, da bi potom preko Turske otiašo u Siriju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džihadista odao svoju lokaciju putem Tvitera

Izvor: Radio 021, 02.Jan.2015

Novozelandski džihadista ukinuo je nalog na Tviteru nakon što je greškom tvitovao svoju lokaciju u Siriji...Mark Džon Tejlor, koji je navodno promenio ime u Muhamed Danijel ili Abu Abdul Rahman, nije pre postavljanja tvitova isključio uslugu lociranja, pa se otkrivao svaki put kada bi napisao nešto...Kada...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.