Nil Jang vas čeka na Twitteru

Izvor: B92, 26.Sep.2012, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nil Jang vas čeka na Twitteru

Nil Jang se pridružio društvenoj mreži Twitter, najavio virtuelni susret sa fanovima i postavio link ka svom novom spotu.

Legendarni roker (66) je 25. septembra otvorio svoj nalog i tom prilikom najavio učešće u Twitterovom serijalu #LegendsOnTwitter gde ikone iz sveta muzike odgovaraju na pitanja fanova.

Jangov susret sa obožavateljima održaće se u oktobru. Biće to prvi put da muzičar direktno komunicira sa svojim poštovaocima na ovako ličan način.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Povod će biti objavljivanje novog dvostrukog albuma „Psychedelic Pill” 30. oktobra. To je drugi album benda Nil Jang & Crazy Horse ove godine, nakon 5. izdanja „Americane” (obrade poznatih folk pesama) u maju i najduži do sada (iako ima samo osam numera).

Jang je na Twitteru postavio i link ka zvaničnom spotu za novu pesmu „Walk Like A Giant”. Iako je na albumu duga preko 16 minuta, spot traje četiri i po.



Početkom meseca muzičar je otkrio da je pre godinu dana prestao da pije i puši marihuanu kako bi bio u stanju da napiše memoare „Waging Heavy Peace", koji će u Britaniji biti izdati 11. oktobra.

„Opijao sam se 40 godina, sada hoću da vidim kako izgleda bez toga”, kazao je Jang za New York Times. „Reč je o sasvim drugačijoj perspektivi”.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.