Neuredni Chrome sa mnogo tabova? Na putu je nova funkcija za automatsko organizovanje kartica

Izvor: Piplmetar.rs, 11.Okt.2023, 03:30

Neuredni Chrome sa mnogo tabova? Na putu je nova funkcija za automatsko organizovanje kartica

Google izgleda radi na novoj eksperimentalnoj funkciji za takozvano automatsko organizovanje otvorenih kartica u svom veb pregledaču. Tako bi vaš eventualno neuredni Chrome pregledač postao pregledniji za rad ukoliko praktikujete mnogo otvorenih kartica istovremeno.
Nova funkcija trebalo bi automatski da grupiše i kategorizuje mnoštvo tabova koje preplavljuju vaš Chrome tokom surfovanja internetom. Način na koji radi nova funkcija objavio je u video snimku X (Twitter) nalog @Leopeva64, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << nakon što ju je primetio na svom Chrome Canary izdanju veb pregledača sa eksperimentalnim funkcijama.
U suštini, za njeno korišćenje, ako i kada ona bude zvanično dostupna svima, trebalo bi da kliknete na „Organize Tabs“ u gornjem levom uglu pregledača, a kao rezultat toga, Chrome će umesto vas grupisati slične veb sajtove koje ste otvorili.
Apparently one of the options of Chrome’s new „Organize Tabs“ feature will be the automatic creation of tab groups, after organizing tabs into different groups, Chrome will allow you to rename them, this is what this option currently looks like in Canary:https://t.co/Tee5JieYgx pic.twitter.com/vjAY7KtIhj
— Leopeva64 (@Leopeva64) October 6, 2023

Posle toga, dobićete mogućnost da grupe kartica preimenujete kako želite, kao što biste to radili sa folderima na desktopu.
Definitivno da bi ova funkcija mogla da pomogne onima koji zatrpaju jedan prozor pregledača mnoštvom otvorenih kartica, a koliko će zaista biti korisna videćemo po njenom lansiranju.

Screenshot
Google je možda, umesto, kako deluje, komplikovanja stvari, jednostavno mogao da uvede takozvane vertikalne tabove, kao što je to slučaj sa Brave ili Edge pregledačima. Ipak, naposletku se možda ispostavi da je Google funkcija korisnija, što ćemo videti tek ukoliko ona zaživi među korisnicima.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.