Netanjahu podržao Trampov čvrst stav prema Iranu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2018, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu podržao Trampov čvrst stav prema Iranu

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozdravio je danas "čvrst stav" američkog predsednika Donalda Trampa prema Iranu.Kako prenosi AP, Netanjahu je kazao da su Tramp i njegov državni sekretar Majk Pompeo zauzeli jasan stav prema "iranskoj agresiji" pošto su svetske sile godinama popuštale režimu.

Netanjahu je ovo kazao na današnjem redovnom sastanku u svom kabinetu, a nakon što je američki predsednik jutros putem >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Tvitera zapretio iranskom predsedniku Hasanu Rohaniju da će se suočiti sa užasnim posledicama zbog pretnji koje je uputio Sjedinjenim državama.

Retorika između Irana i SAD se pogoršala otkako je iranski predsednik Hasan Rohani poručio je Americi da mora da razume "da je mir sa Iranom majka svakog mira i da je rat sa Iranom majka svih ratova", na šta je američki predsednik Donald Tramp jutros odgovorio.

"Nikada više ne pretite SAD ili ćete pretrpeti posledice kakve je samo nekolicina pretrpela kroz istoriju", poručio je Tramp na Tviteru, velikim slovima.

Takođe, Majk Pompeo je u nedelju održao govor u kojem je okarakterisao iranske verske lidere kao "mafiju" i obećao pomoć Irancima koji nisu zadovoljni svojom vlašću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Netanyahu podržao Trumpov stav prema Iranu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Jul.2018

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu pozdravio je u ponedjeljak, kako je rekao, čvrst stav američkog predsjednika Donalda Trumpa prema Iranu. Kako prenosi Assoaciated Press (AP), Netanyahu je rekao da su Trump i njegov državni sekretar Mike Pompeo zauzeli jasan stav prema "iranskoj agresiji" pošto...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.