Izvor: B92, 13.Jun.2015, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici konačno došli do objašnjenja zašto je Kim Kardašijan poznata

Nju prati 36 miliona ljudi na Instagramu i skoro 33 miliona na Tviteru, a njena igrica za mobilni je preuzeta više od 28 miliona puta – čini se da Kim ne možemo izbeći.

Rezultati nedavnog istraživanja konačno daju objašnjenje zašto je Kim Kardašijan toliko popularna. Naime, naučnici su otkrili da neke zvezde mogu podstaći izuzetno jake reakcije u mozgu, a na Kim smo posebno fokusirani zbog preteranog broja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fotografija kojima nas obasipa.

Ako čujemo neku izjavu ili pročitamo nečije reči, možemo o njima raspravljati u nedogled, dok sama fotografija ne zahteva debatu ili poseban analitički proces.

Ipak, svakako je bitno i ko objavljuje te fotke.

„Činjenica da Kim većinom sama objavljuje fotografije dovodi do toga da mi na neki način verujmo da je reč o potpuno sigurnom pristupu njoj kao osobi i njenom životu nego onome što vidimo u časopisu“, kaže profesorka medija, kulture i komunikacije sa Univerziteta u Njujorku, Melani Kohen.

Ona je takođe učinila da nam deluje prepoznatljivo i po tome što pred kamerom objavljuje sve detalje iz privatnog života i to toliko intimne, o kojima čak ni sami ne bismo pričali sa bliskim prijateljima.

"Ona se 100 posto izložila javnosti. Izašla je u javnost kao da nema ništa da krije, pa deluje stvarno i pristupačno"

Zahvaljujući Kiminoj sveprisutnosti po medijima, možemo u stvarnom vremenu pratiti stvaranje ikone - nekoga ko se iz stvarne osobe transformisao u simbol i ko iskorištava sve prednosti interneta kako bi dosegao status idola.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.