Na ulice Sueca izvedeni tenkovi

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na ulice Sueca izvedeni tenkovi

26.01.2013. -

Vojska Egipta izvela je na ulice grada Sueca vojne trupe i tenkove ubrzo nakon sukoba demonstranata sa policijom, koji su usmrtili 7 osoba. U međuvremenu je, predsednik Egipta Muhamed Mursi, putem svog Twitter-a pozvao građane zemlje da prekinu nasilje i ''izraze svoje mišljenje slobodno i mirno''.

Talas protesta pokrio je Egipat uoči druge godišnjice ustanka, koji je zbacio sa vlasti režim Hosnija Mubaraka. Demonstranti okrivljuju Mursija i pokret ''Muslimanska braća'' za neispunjavanje obećanja koja su ima data.

Izvor: Glas Rusije, foto: EPA    
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Soči se sprema da obeleži godinu dana do početka Olimpijade – 2014

Izvor: Vostok.rs, 26.Jan.2013

26.01.2013. -..Proslava datuma igara koje su značajne za svaku državu biće 7. februara, a uoči tog dana gradske vlasti su pozvale građane Sočija da učestvuju u čišćenju grada...Generalno čišćenje ulica, trgova, šetališta i parkova trajaće dva dana, saopštio je gradonačelnik, Anatoli...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.