NEMILOSRDNA AGRESIJA NA IRAK: Operacije se nastavljaju dok se ne uništi poslednji terorista

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Nov.2020, 15:01

NEMILOSRDNA AGRESIJA NA IRAK: "Operacije se nastavljaju dok se ne uništi poslednji terorista"

Četiri decenije pokušavaju da ih iskorene, ali im ne ide od ruke

Tursko ratno vazduhoplovstvo vrši vazdušne napade na severni Irak. Tursko Ministarstvo odbrane objavilo je scene na kojima se vidi kako su njihove vazduhoplovne snage izvršile napad u Iraku.

Na svojoj stranici na Tviteru, tursko Ministarstvo odbrane podelilo je video snimak na kojem se vidi kako turski lovac vrši napad na navodne položaje Radničke partije Kurdistana (PKK) na iračkoj teritoriji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Irak kuzeyi Metina ve Avaşin bölgelerinde keşif ve gözetleme vasıtalarıyla tespit edilen 4 PKK'lı terörist, düzenlenen hava harekâtlarıyla etkisiz hale getirildi.

En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonlara devam edilecek!#MSB #TSK pic.twitter.com/VpfGIz8TZi

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) November 23, 2020

U saopštenju ministarstva stoji: "Četvorica terorista PKK koji su otkriveni u vozilima za izviđanje i nadzor na područjima Matine i Afašin na severu Iraka neutralisana su vazdušnim operacijama."

U izjavi se dodaje: "Operacije će se nastaviti dok se ne neutrališe poslednji terorista."

Turske snage godinama izvode intenzivne operacije protiv kurdskih boraca, koje smatraju "teroristima", i u Iraku i u Siriji, i kažu da je to odgovor na napade pokrenute ili planirane od strane elemenata PKK, sa kojom se Turska bori skoro četiri decenije u zemlji i izvan nje.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije možete pratiti OVDE.

Da li znaš nekoga od svojih vršnjaka ko je napravio tajnu ili javnu grupu na nekoj od društvenih mreža sa ciljem ismejavanja nekog od vršnjaka?

Choices Da

Ne

Hvala što ste glasali.

Pogledajte rezultate

Sirija Irak Turska Sirija uživo rat u Siriji Rat u Iraku bombardovanje Kurdi
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.