NE OSTAVLJAJTE GLASAČKE KUTIJE NI NA TREN! Erdoganov rival upozorio svoje pristalice

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Maj.2023, 20:14

"NE OSTAVLJAJTE GLASAČKE KUTIJE NI NA TREN!" Erdoganov rival upozorio svoje pristalice

Glavni Erdoganov protivkandidat Kemal Kiličdaroglu oglasio se na Tviteru

Želim pozvati naše heroje demokratije. Nikada ne ostavljajte glasačke kutije dok se ne dostavi konačni potpisani izveštaj o glasačkoj kutiji - napisao je Kemal na svom Tviter nalogu.

On je dodao da sve zavisi od predanosti čuvara kutija na biralištima i da će to biti ključno da se, kako je istakao, ispoštuje politička >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << volja građana Turske.

Prebrojana je gotovo trećina glasova posle izbora u Turskoj, tačnije 32,26 odsto! Kiličdaroglu smanjio je prednost Erdogana.

Međutim, Erdogan i dalje ima vođstvo i prema poslednjim podacima za njega je glasalo 53,37 odsto izašilh birača.

Demokrasi kahramanlarımıza seslenmek istiyorum. İmzalı son sandık tutanağı teslim edilene kadar, ne olursa olsun asla sandıkların başından ayrılmayın. Millet iradesinin tam ve doğru biçimde tecelli etmesi sizin kararlılığınıza bağlı. Göreceksiniz, yorgunluğunuza değecek. 🫶🏼

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) May 14, 2023

Kiličdaroglu se popeo na 40,68, a Ogan je sada na 5,39 posto.

Ako ne dođe do darastičnih promena, Erdogan i dalje ima više od 50 posto što znači da će već večeras imati novi predsednički mandat.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.