NASTAVITE DA SE BORITE, MI SMO UZ VAS Orban Americi jasno stavio do znanja na čijoj je strani Mađarska (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Apr.2023, 17:59

"NASTAVITE DA SE BORITE, MI SMO UZ VAS" Orban Americi jasno stavio do znanja na čijoj je strani Mađarska (FOTO)

Orban je bio prvi evropski lider koji je javno podržao Trampovu predsedničku kandidaturu 2016. i takođe je izrazio podršku Trampovoj kampanji 2020.

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je danas na Tviteru poruku podrške Donaldu Trampu, pozivajući bivšeg predsednika SAD da nastavi da se bori dok se suočava sa optužnicom zbog tajnih uplata tokom predsedničke kampanje 2016. godine, piše Independent. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Nastavite da se borite, gospodine predsedniče! Mi smo uz vas - napisao je Orban. Uz pomenuti komentar, on je objavio i fotografiju na kojoj se dvoje rukuju tokom sastanka na Trampovom imanju u Bedminsteru u Nju Džersiju prošlog avgusta. Mađarski lider je tada otputovao u Sjedinjene Države kako bi govorio na Konferenciji konzervativne političke akcije u Teksasu.

Keep on fighting, Mr. President! We are with you, @realDonaldTrump pic.twitter.com/EZFMYHDRzl

— Orbán Viktor (@PM_ViktorOrban) April 3, 2023

Orban, koga njegovi kritičari optužuju za demontiranje mađarskih demokratskih institucija i nadgledanje široko rasprostranjene mreže službene korupcije, bio je prvi evropski lider koji je javno podržao Trampovu predsedničku kandidaturu 2016. i takođe je izrazio podršku Trampovoj kampanji 2020.

Dok se Orban prošle godine kandidovao za parlament, Tramp ga je pohvalio kao "snažnog lidera" koji "zaista voli svoju zemlju" i naporno radi na suzbijanju ilegalne migracije.

- Ima moju punu podršku i podršku za reizbor za premijera! - rekao je Tramp u januaru prošle godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.