NASA loša u geografiji

Izvor: Press, 14.Dec.2012, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NASA loša u geografiji

Svemirska agencija je napisala da fotografija, koju je snimio ruski astronaut Juri Maljenčenko, na visini od 370 kilometara iznad Zemlje. Fotografija se brzo proširila internetom a preuzeli su je i mnoggi svetski mediji.
Ova planina sa najvišim vrhom na svetu, ponos je himalajske kraljevine, pa su Nepalci odmah uvideli grešku i o tome obavestiti društvene mreže.

Nepalski novinar Kunda Diksit, ekspert za Himalaje, na svojem >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Twitter profilu je napisao:
"Žalim, ali planinski vrh u sredini fotografije nije Mount Everest".

NASA je danas potvrdila da je reč o propustu i povukla fotografiju sa svojih stranica. Nadležni nisu objasnili kako i zbog čega je došlo do greške.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

NASA zamenila planinske vrhove

Izvor: Vostok.rs, 14.Dec.2012

14.12.2012. -..NASA je objavila fotografiju koju je snimio ruski kosmonaut Jurij Malenčenko. U natpisu ispod slike stoji da je na njoj prikazan Everest. Fotografiju su preuzeli mnogi mediji, ali kasnije eksperti su otkrili grešku i skrenuli agenciji pažnju na činjenicu da je na fotografiji jedna...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.