NAKON PRETNJI SMRĆU PREDSEDNIKU DRŽAVE: Uhapšen Milovan Brkić

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 18:26

NAKON PRETNJI SMRĆU PREDSEDNIKU DRŽAVE: Uhapšen Milovan Brkić

Brkić je osumnjičen za izvršenje krivičnog dela pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i biće zadržan u trajanju od 48 sati.

Glavni urednik "Tabloida", Milovan Brkić, uhapšen je sinoć nakon protesta u Beogradu, prenose mediji.

Ovo je velika sramota Srbije. Milovan Brkic, ovo je jedan od organizatora protesta protiv nasilja. pic.twitter.com/yvutOYFv7R

— Ivana (@IvanaS426274109) >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << May 8, 2023

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni Milovan Brkić izvršio krivično delo Pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja iz člana 309 Krivičnog zakonika Republike Srbije, na taj način što je dana 8. 5. u poslepodnevnim časovima, u Beogradu, ispred Narodne skupštine, na protestu građana uputio reči preteće sadržine predseniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću: "Kakva bre šetnja, treba puškama ući u Skupštinu i Vučiću idiotu otkinuti glavu" i time pozvao na nasilnu promenu vlasti - navodi se u rešenju o Brkićevom zadržavanju.

Podsetimo, Milovan Brkić na jučerašnjem protestu građana u Beogradu uputio više uvreda i pretnji na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.