Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2013, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muiznieks traži da Hrvatska osudi Šimunićev ispad

Povjerenik za ljudska prava Vijeća Europe Nils Muiznieks na svom je Twitteru reagirao na istup hrvatskog nogometnog reprezentativca Josipa Šimunića koji je nakon utakmice protiv Islanda plasman na World Cup proslavljao s navijačima uz povike 'Za dom spremni'. "Hrvatska mora čvrsto osuditi nacistički pozdrav nogometnog reprezentativca. Poticanje etničke mržnje ne smije se tolerirati", napisao je Muiznieks. Šimunić je danas kažnjen sa 25.000 kuna nakon što je Zagrebačko...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Muižnieks osudio ponašanje Šimunića

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Nov.2013

STRAZBUR - Komesar za ljudska prava Savjeta Evrope Nils Muižnieks osudio je večeras nacistički pozdrav hrvatskog fudbalera Josipa Šimunića poslije utakmice sa Islandom u baražu za Mundijal.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.