Izvor: RTS, 07.Dec.2021, 21:48

Misija OEBS na KiM osudila skrnavljenje spomen-ploče otetim novinarima

Misija OEBS na KiM osudila je to što je ponovo oskrnavljenja spomen-ploča novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči i pozvala sve relevatne institucije da ispitaju ove slučajeve i ne dopuste da odgovorni prođu nekažnjeno.
U saopštenju objavljenom na Tviteru napominje se da je ova misija posvećena očuvanju sećanja na Perenića i Slavuja, kao i svih ubijenih i nestalih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << novinara.

"Pozivamo sve relevantne institucije da obnove napore i ispitaju ove slučajeve i da ne dopuste da takvi zločini ostanu nekažnjeni", navela je misija.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je 4. decembra da je ponovno oskrnavljena spomen-ploča postavljena u znaak sećanja na otete novinare Đuru Slavuju i Ranku Perenića u Velikoj Hoči.
"Po sredi je osmi put da se ploča novinarima Pereniću i Slavuju vandalizuje, što direktno pokazuje odnos vlasti privremenih institucija u Prištini prema srpskim medijskim radnicima", navela je tada Kancelarija za KiM.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Misija OEBS na Kosovu i Metohiji osudila skrnavljenje ploče novinarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Dec.2021, 08:20

Misija OEBS na KiM osudila je to što je ponovo oskrnavljenja spomen ploca novinarima Đuru Slavuju i Ranku Pereniću u Velikoj Hoči i pozvala sve relevatne institucije da ispitaju ove slučajeve i ne dopuste da odgovorni prođu nekažnjeno...U saopštenju objavljenom na Tviteru napominje se da je ova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.