Meta Threads će biti direktan Twitter rival

Izvor: Piplmetar.rs, 10.Jun.2023, 09:30

Meta Threads će biti direktan Twitter rival

„Projekat 92“ je interni naziv nove Meta aplikacije koja je izgrađena na osnovi društvene mreže Instagram, a glasine sugerišu da će njen zvanični naziv biti „Threads“, piše GSM Arena. Nova društvena mreža će biti direktan Twitter rival, što se može videti već i iz njenog naziva.
Naime, na društvenoj mreži Twitter postoje objave koje se mogu objavljivati >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << u zasebnim nizovima poruka, i zovu se upravo Twitter threads.

Internet
Na osnovu slike ekrana koja se pojavila u javnosti, vidi se da interfejs nove aplikacije podseća na izgled hibrida između Twitter-a i Instagrama. To je bilo očekivano s obzirom na to da se ranije pojavila informacija da će nova mreža biti integrisana sa Instagram-om.
Ipak, sa slika se vidi da veoma podseća na Twitter, samim tim što je zasnovana na tekstu i ima opciju pomenutih grupisanih objava. Jedan od direktora u kompaniji Meta rekao je da će nova aplikacija koristiti ActivityPub protokol društvenih mreža koji će korisnicima omogućiti da svoje Instagram naloge i pratioce prebace na novu mrežu.
Iz kompanije je stigla i zvanična informacija da je nova mreža „Meta odgovor na Twitter“, a ona će ujedno popunjavati profile informacijama o Instagram nalozima korisnika. Kompanija je navodno dobila više zahteva od javnih ličnosti i kreatora internet sadržaja da „napravi stabilnu Twitter alternativu“ kojom se bezbedno upravlja.
Ipak, treba napomenuti i da ovaj potez dolazi baš nakon što je milijarder Ilon Mask kupio Twitter i na njega uveo niz promena. Promene koje je uveo se najviše odnose na kritike koje je Mask upućivao bivšem rukovodstvu. One su se uglavnom odnosile na slobodu govora na mreži, manje banovanja naloga, politiku korišćenja i ukidanje lažnih bot profila. Meta je ranije navodno ušla u testiranje nove aplikacije sa više javnih ličnosti, a lansiranje aplikacije se očekuje „što pre“.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.