Medvedev ne vidi smisao u održavanju diplomatskih odnosa sa Poljskom

Izvor: Vostok.rs, 30.Apr.2023, 12:42

Medvedev ne vidi smisao u održavanju diplomatskih odnosa sa Poljskom

 Rusija ne vidi smisla da održava diplomatske odnose sa Poljskom sve dok su na vlasti antiruske snage, napisao je u subotu zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na svojoj stranici na Tviteru.
"Ne vidim smisao u održavanju diplomatskih odnosa sa Poljskom. Ova država za nas ne sme da postoji dok nema nikog osim rusofoba na vlasti i dok je Ukrajina puna poljskih plaćenika, koje treba nemilosrdno istrebiti kao smrdljive pacove", napisao je Medvedev na engleskom i poljskom. Medvedevov tvit je objavljen nakon situacije sa školom u ruskoj ambasadi u Varšavi. Andrej Ordaš, ministar-savetnik ambasade Rusije u Poljskoj, izjavio je za TASS da su poljske vlasti zahtevale da osoblje ruske škole pri ambasadi u Varšavi napusti zgradu do 19 časova. u subotu. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da Rusija smatra upad poljskih vlasti u školu ruske ambasade u Varšavi kao očigledno kršenje Bečke konvencije iz 1961. i još jedno zadiranje u rusku diplomatsku imovinu u Poljskoj. Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da koraci Varšave neće ostati bez čvrstog odgovora Moskve i posledica po Poljsku. TASS
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.