Mask srezao bolovanje za novopečene mame: Porodiljama samo 14 dana

Izvor: B92, 30.Apr.2023, 11:19

Mask srezao bolovanje za novopečene mame: Porodiljama samo 14 dana

Maskova promena politike stavlja radnike Tvitera koji traže dodatno plaćeno odsustvo na milost i nemilost države u kojoj žive.

Naime, kompanija sa sedištem u San Francisku promenila je svoju prethodnu politiku na "ono što je propisano zakonom u regionu gde zaposleni rade, zajedno sa 'poklonom' u vidu dvonedeljnog odmora", napisala je reporterka "Njujork Tajmsa" Kejt Konger, koja citira interni dopis.

Ne postoji nacionalna politika za plaćeno porodično odsustvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Međutim, Zakon o porodičnom i medicinskom odsustvu daje određenim zaposlenima "neplaćeno odsustvo tokom kog imaju zaštićen posao, iz određenih porodičnih i zdravstvenih razloga" u trajanju do 12 nedelja.

Radnici u nezavidnoj poziciji

Maskova promena politike stavlja radnike Tvitera koji traže dodatno plaćeno odsustvo na milost i nemilost države u kojoj žive, prenosi Blic.

Postoji 12 država koje nude neki oblik plaćenog porodičnog i medicinskog odsustva. U Kaliforniji državni zakon dozvoljava zaposlenima da uzmu do osam nedelja plaćenog odsustva.

Njujork i Nju Džersi dozvoljavaju 12 nedelja plaćenog odsustva, kao i neplaćeno odsustvo sa zaštićenim radnim mestom do 26 nedelja.

Rod Ajlend ima najdarežljiviju politiku i dozvoljava radnicima 30 nedelja plaćenog odsustva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.