Izvor: B92, 12.Jan.2024, 13:36

Mask i MrBeast u "klinču", ko zna koja runda

Vlasnik kompanije X (Twitter) Ilon Mask osvrnuo se na optužbe da kreatori nisu dovoljno plaćeni na toj društvenoj mreži.

On je nedavno napisao da će se "nagrade za kreatore značajno povećati ove godine", što možda i ne bi bilo neuobičajeno, ali je značajno ako se zna pozadina cele priče, u koju je uključen i jutjuber MrBeast.

Krajem decembra, MrBeast (koji ima 229 miliona YouTube pratilaca) objavio je na Twitteru da pratioci odu i pogledaju njegov >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najnoviji video-snimak.

Na ovo mu je korisnik po imenu DogeDesigner napisao da bi trebalo da objavi snimak i na Twitteru, a Mask se nadovezao i napisao "Da".

MrBeast je, međutim, odgovorio: "Snimanje mojih videa košta milione, a čak i da imaju milijardu pregleda na X, ne bih zaradio ni delić toga".

Maskova najava o planiranom većem profitu za kreatore, dakle, verovatno je odgovor na ono što je MrBeast rekao, odnosno na njegovu kritiku onoga što smatra za malu zaradu.

S obzirom na to da je MrBeast jedna od najuticajnijih, ako ne i najuticajnija ličnost u svetu društvenih mreža, njegove reči i reakcije se pomno prate, pa je Masku, logično, stalo do onoga što kaže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.