Masakr Al Kaide, 1.700 mrtvih

Izvor: Studio B, 14.Jun.2014, 00:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr Al Kaide, 1.700 mrtvih

Islamska država Irak i Levant potvrdila na Tviteru da je odgovorna za smrt 1.700 iračkih vojnika. Premijer Iraka tvrdi da je počelo "čišćenje" gradova od terorista.

Dok traju oružani okršaji iračkih ekspremista i snaga bezbednosti 50 kilometara od Bagdada, teroristička organizacija Islamska država Irak i Levant potvrdila je masovna ubistva pripadnika iračkih trupa.

Grupa povezana sa Al Kaidom potom >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << se pohvalila da je pobila 1.700 vojnika, piše britanski Telegraf.

Za to vreme, irački premijer Nuri el Maliki tvrdi da su iračke snage bezbednosti počele sa čišćenjem gradova od "terorista", pošto su ekstremisti zauzeli velike delove teritorije i tako doveli iračku vojsku na rub kolapsa.

"Snage bezbednosti počele su svoj rad na čišćenju svih naših gradova od ovih terorista", naveo je Maliki u saopštenju, ne navodeći detalje o tome gde i kada je počela operacija, prenosi AFP.

Ultraekstremistička sunitska grupa Islamska država Irak i Levant zauzela je velika području severnog i centralnog Iraka.

Osim gradova koje je u Iraku zauzela, grupa je široko prisutna u pograničnom pojasu sa Turskom i Sirijom i čuvena je po brutalnim metodama na teritorijama koje kontroliše.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Božji ratnici bez kontrole

Izvor: RTS, 14.Jun.2014

Oni su džihadisti - bogati su, nezavisni i nikome ne polažu račune. ISIL trenutno važi za najopasniju terorističku grupu na svetu. Sad se već i Saudijci tresu od straha pred njima, a nekad su ih novčano potpomagali...Noćna mora iračkih i svih drugih vlasti u susednim zemljama - crna džihadistička...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.