Manu Čao ponovo svratio u Topli Do, ispred lokalnog marketa svirao protiv izgradnje MHE

Izvor: Luftika.rs, 02.Okt.2022, 12:16

Manu Čao ponovo svratio u Topli Do, ispred lokalnog marketa svirao protiv izgradnje MHE

Svetska muzička zvezda Manu Čao pre tri godine obišao je Topli Do, malo selo na Staroj planini, kako bi podržao meštane koji su ustali protiv izgradnje mini-hidro elektrana.
Njegovo prisustvo tada je ohrabrilo pobunjene ljude čiji urlik se čuo širom Srbije i sveta.
Pre desetak dana Manu Čao održao je koncert u Botaničkoj bašti u Beogradu, a iako smo svi mislili da je ubrzo nakon toga napustio našu zemlju, on je odlučio da ponovo svrati u Topli Do i poseti svoje stare prijatelje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << /> Na Tviteru su se pojavile fotografije poznatog muzičara kako ispred jedne lokalne prodavnice svira sa nekoliko domaćina koji su ga dočekali kao svog velikog prijatelja i saveznika u borbi za očuvanje prirodne sredine.
Manu Chao, Kralj https://t.co/xqQb5aksmz pic.twitter.com/Tlx0qXnsBw
— Vladimir Stojkovic (@StojkovicV) October 1, 2022

Po ko zna koji put je Manu Čao pokazao o kakvom čoveku se radi. Svoju planetarnu popularnost koristi za skretanje pažnje šire javnosti na probleme “malih” ljudi u borbi protiv krupnog kapitala koji uništava sve pred sobom.
Mnogi će nakon gledanja ovog kratkog video klipa i objavljenih fotografija poželeti da su i oni imali tu priliku da provedu veče sa jednom ovakvom svetskom facom, u opuštenoj varijanti ispred lokalnog marketa, ispijajući piva i slušajući muziku čoveka koji je obišao čitav svet zahvaljujući svojoj kreativnosti i talentu.
Topli Do bez dileme zauzima posebno mesto u njegovom srcu.
MHE Krepoljin: „Nikakva vajda, a totalna šteta”

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.