Makron napisao ĆIRILICOM: Hvala srpskom narodu

Izvor: Mondo, 15.Jul.2019, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makron napisao ĆIRILICOM: "Hvala srpskom narodu"

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je na svom Twitter nalogu, na ćirlici, srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema Francuskoj.

На споменику, који је у срцу Београда написане су речи: „Ми волимо Француску”. То је снага нашег пријатељства, исклесана у камену. У име Француске, дошао >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << сам да кажем хвала српском народу. pic.twitter.com/FA3UZWlDB3

— Emmanuel Macron (@EmmanuelMacron) July 15, 2019

"Na spomeniku, koji je u srcu Beograda napisane su reči: 'Mi volimo Francusku'. To je snaga našeg prijateljstva, isklesana u kamenu. U ime Francuske, došao sam da kažem hvala srpskom narodu", napisao je Makron na svom Twitteru na ćirilici.

Makron je podsetio i da 18 godina nijedan francuski predsednik nije posetio Srbiju što je previše.

"Ovde sam da razgovaramo o celoj našoj zajedničkoj prošlosti. I da otvorimo novu stranicu između naše dve zemlje", napisao je Makron u drugom tvitu na francuskom jeziku.

Inače vest o poseti Makrona objavljena je i na Twitteru Jelisejske palate, kao i govori Makrona i predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konferenciji za novinare i kod Spomenika zahvalnosti Francuskoj, na Kalemegdanu.

Izvor: RTS/MONDO

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

MAKRON SE OBRATIO SRBIMA NA ĆIRILICI: Evo šta nam je predsednik Francuske poručio na Tviteru! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019

Francuski predsednik Emanuel Makron zahvalio je na svom Tviter nalogu, na ćirlici, srpskom narodu na prijateljstvu i ljubavi prema Francuskoj...- Na spomeniku, koji je u srcu Beograda napisane su reči: ''Mi volimo Francusku''. To je snaga našeg prijateljstva, isklesana u kamenu. U ime Francuske, došao...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.