MASK UKIDA CENZURU NA TVITERU: Evo o čemu je reč

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2022, 16:50

MASK UKIDA CENZURU NA TVITERU: Evo o čemu je reč

Mask, nakon što je kupio Tviter, revidira redakcijsku politiku društvene mreže, ublažava cenzuru i amnestira blokirane korisnike.

Društvena mreža Tviter, čiji je vlasnik milijarder Ilon Mask, odustaje od politike koja ima za cilj borbu sa dezinformacijama koje se tiču kovida 19.

Tviter je tokom 2020. godine formirao veliki broj pravila, koja su usmerena na zabranu štetnih informacija o virusu i vakcinama protiv njega.

U skladu sa statistikom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koja je objavljena, u periodu od januara 2020. godine do septembra 2022. godine, Tviter je zabranio više od 11.000 naloga zbog kršenja pravila o pandemiji i obrisao skoro 100.000 sadržaja.

NEW - Twitter no longer enforces the COVID-19 "misleading information" policy on the platform.https://t.co/twhOKcJdm5

— Disclose.tv (@disclosetv) November 29, 2022
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.