LinkedIn pravi AI koji pomaže u traženju posla

Izvor: B92, 05.Avg.2023, 08:54

LinkedIn pravi AI koji pomaže u traženju posla

LinkedIn, platforma za poslovno povezivanje, razvija alat temeljen na veštačkoj inteligenciji, poznat kao "AI asistent".

Taj alat razvija s ciljem da podrži korisnike u pronalaženju zaposlenja, olakša prijave za poslove i omogući istraživanje kulture kompanija koje ih zanimaju.

Ovaj alat pomaže korisnicima da se bolje pripreme za intervju i razgovore s potencijalnim poslodavcima.

Nima Ovdži, web programer koji redovno deli informacije o nadolazećim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aplikacijama ili unapređenjima unutar njih, podelio je na Tviteru snimak ekrana AI "asistenta", piše Business Insider, prenosi Bankar.me.

Na stranici koju je Ovdži otkrio, LinkedInov tim predstavlja novi alat nazvan LinkedIn Coach. Ovaj alat omogućava korisnicima da se prijave na poslove, steknu nove veštine i otkriju nove načine za povezivanje, uz podršku veštačke inteligencije.

Na tom mestu je i primer kako će AI asistent funkcionisati. Korisnici će moći da postavljaju razna pitanja, kao što su informacije o delatnosti određene kompanije ili njenoj radnoj kulturi.

LinkedIn nije dao detaljnije komentare o razvoju Coach alata. Amanda Purvis, predstavnica kompanije, kratko je izjavila: "Stalno istražujemo nove načine kako bismo unapredili iskustvo naših članova na LinkedInu i uskoro ćemo imati više informacija za podeliti".

Ranije je LinkedIn već testirao AI ćetbot za pretplatnike i korisnike svoje poslovne društvene mreže. Ovaj četbot pomaže korisnicima u slanju poruka i obaveštava ih o objavljenim oglasima za posao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.