Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu u znak podrške tokom sukoba

Izvor: SandzakPress.net, 15.Maj.2021, 05:41

Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu u znak podrške tokom sukoba

Austrijski kancelar Sebastian Kurz istknuo je izraelsku zastavu na krovu zgrade u kojoj se nalaze njegove kancelarije u Beču u znak solidarnosti s Izraelom, usred borbi između izraelske vojske i palestinskih militanta. Kurz se na taj način svrstao na izraelsku stranu u sukobu koji traje od ponedjeljka. “Teroristički napadi na Izrael zaslužuju najoštriju osudu. Zajedno stojimo uz Izrael”, napisao je Kurz na Twitteru. Najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << 119 osoba ubijeno je u Gazi, uključujući 31 dijete, a 830 je ranjeno od početka neprijateljstava, rekli su palestinski medicinski dužnosnici. Broj poginulih u Izraelu iznosi osam, uključujući 87-godišnjakinju koja je umrla nakon što je pala na putu do skloništa u blizini Ashdoda.Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažirajući kopnene, zračne i pomorske snage. Izraelska vojska saopćila je da je operacija osmišljena kako bi uništila mrežu tunela koje su koristili palestinski militanti. Izvor: klix.ba The post Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu u znak podrške tokom sukoba appeared first on Bosna PRESS. Pogledajte vijest na izvornom sajtu: Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu u znak podrške tokom sukoba The post Kurz istaknuo izraelsku zastavu na svom sjedištu u znak podrške tokom sukoba appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Novi Pazar uz Palestinu

Izvor: SandzakPress.net, 15.Maj.2021

Najviša zgrada u Novom Pazaru (zgrada Jezero) je sinoć u znak solidarnosti sa palestinskim žrtvama, obojena bojama zastave Palestine. Građani Novog Pazara su na ovaj simboličan način pokazali da su uz narod Palestine. Podsjećamo da je od ponedjeljka u Gazi, od Izraelskog bombardiranja, poginulo...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.