Kun odbranio titulu za jedan cun!

Izvor: Mondo, 29.Apr.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Kun" odbranio titulu za jedan cun!

Da sve bude gore po Liverpul, kojem je manje od cuna nedostajalo na "Etihadu", pogodak je postigao igrač sa nadimkom "Kun".

Foto: Twitter/Premier League

Lopta je kod gola Serhija Aguera za pobedu Mančester sitija u nedelju u Barnliju prešla gol-crtu za 29,51 milimetar, saopštila je Premijer liga, a engleski novinar Adam Hiri primetio da to iznosi tačno jedan cun (engleski: the cun, kineski: 寸).

Cun je kod kineskih careva iz VI veka predstavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << osnovnu meru za dužinu, koja se do danas održala u tradicionalnim metodama lečenja, akupunkturi i alternativnoj kineskoj medicini, a preračunata u centimetre iznosi 2,951.

Upravo toliko, pokazala je gol tehnologija, prešla je lopta preko crte pred 21.605 svedoka na "Turf muru" kada je fudbaler po nadimku "Kun" postigao jedini gol na utakmici posle koje se njegov tim vratio na prvo na samo dva kola do kraja sezone.

To, ujedno, znači da će Liverpul poslednjih 180 minuta sezone dočekati sa bodom manje od branioca titule i eventualni kiks rivala sačeka u utakmicama sa Lesterom kod kuće ili Brajtonom na strani.

Foto: Laurence Griffiths/Getty Images/Guliver

"Redsi" i dalje imaju samo jedan poraz u Premijer ligi, ali im ni pobede nad Njukaslom u gostima i Vulverhemptonom kod kuće ne garantuju da će sa 97 bodova osvojiti prvu titulu od 1990. godine.

Taj jedini poraz ekipa menadžera Jirgena Klopa doživela je na gostovanju Mančester sitiju, kada je pri rezultatu 0:0 na "Etihadu" napadač gostiju Sadio Mane pogodio stativu u situaciji 1 na 1 sa golmanom, a njegov kolega iz navale Mohamed Salah zakasnio delić sekunde da loptu zakuca u mrežu pre nego je Džon Stons uspeo da je ispuca u polje.

Ako je ono gore jedan cun, za koliko cuna lopta nije prešla crtu na slici dole?

Foto: Twitter/Daily Mail
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.