Komentar Vjerice Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović

Izvor: RTS, 24.Jul.2018, 15:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Komentar Vjerice Radete povodom smrti Hatidže Mehmedović

Narodna poslanica i funkcionerka SRS-a Vjerica Radeta neprimereno je reagovala na "Tviteru" na vest o smrti predsednice Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidže Mehmedović, koja je u Potočarima izgubila muža i dva sina.
"Čitam umrla Hatidža Mehmedović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!", napisala je Radeta.
Tvit Vjerice Radete kritikovala je potpredsednica >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vlade Zorana Mihajlović. "Od funkcionera SRS navikli smo da slušamo najružnije reči upućene političkim protivnicima, ali nisam verovala da su toliko besramni da vređaju i preminule", navela je Mihajlovićeva u saopštenju.
Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović pozvao je u otvorenom pismu parlament BiH da prekine saradnju sa Skupštinom Srbije, dok se ne izvini zbog tvita poslanice radikala.
Smrt predsednice "Majki Srebrenice" podstakla je i druge, brojne javne ličnosti da se oglase tim povodom, neki da izraze saučešće, ali i politički stav prema onome što se u Srebrenici dogodilo za vreme rata u BiH, na granici zloupotrebe žrtava.
Reagovala je i američka glumica Anđelina Džoli, koja je napisala autorski tekst za sajt Si-En-Ena, u kome je opisala kako je ona upoznala i doživela Mehmedovićevu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.