’’Ko se twitter-a lati, od twitter-a i gine’’

Izvor: BKTV News, 27.Mar.2012, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

’’Ko se twitter-a lati, od twitter-a i gine’’

Moderna tehnologija donela je ljudima mnogo boljitka, i može se reći lagodnijeg života. Međutim, napredak tehnologije u medijima i komunikaciji, u neku ruku je i ogolio ljudske živote.
Danas o svakom možete saznati skoro sve, samo ako odete na njegov facebook profil. Twitter je isto kao i facebook, društveno socijalna mreža, međutim, za razliku od njega više služi za komunikaciju, izlaganje sopstvenih stavova, odnosno, međusobno komunikaciju kratkim porukama, bez da korisnici zadiru u vaš lični život.
Tako je twitter, postao vrlo privlačan poznatim ličnostima, tkz. VIP, koje su ovu društvenu mrežu najviše koristili kako bi svojim fanovima, slali kratke poruke ili iznosili svoja mišljenja o određenim situacijama i na taj način, unapredili svoju komunikaciju sa njima.
Neki su uspeli da dobiju i nove fanove, odnosno, one koju vas prate na ovoj društvenoj mreži.
Twitter je veliki uspeh doživeo najpre u SAD, a polako se ova novotarija probijala i u ostalim zemljama.
Srbi, ko Srbi, odmah su se primili na ’’tvitovanje’’, verovatno zato što nemaju šta drugo da rade jer nigde nema posla, i broj tviteraša je u poslednjih godinu dana naglo porastao.
To su odmah iskoristili političari i počeli da prave svoje twitter profile.
Jedan od onih sa najdužum twitter stažom je i Mlađan Dinkić, predpostavljam da nema gde više da traži nove glasače, pa ajde da proba na ovoj društvenoj mreži, a i mediji su počeli da prate svaki korak političara ’’tviteraša’’.
Ali se twitter zajednica nije baš najbolje pokazala, kao pogodno tlo za one koji nemaju šta pametno da kažu, a naročito one ljude, koji nas godinama ’’lažu i mažu’’.
Pa ponekada političari, na svom twitter profilu, zateknu i ’’ničim izazvanu’’ poruku, koja im nije baš po volji.
Tako je i Mlađa, pre dva dana dobio sledeću poruku ili ’’tvit’’, mlade tviterašice čije je twitter ime SarcheZmajche: ’’Ako Mlađa pređe cenzus, roknite me i ne žalite’’.
Kada ti neko ostavi ’’tvit’’ na profilu, red je i da mu odgovoriš. Nije moranje, ali se Mlađa baš trudio da komunicira sa svima.
Elem, posle nekog vremena, usledio je i odgovor: ’’Zapisao. Uredno.’’.
Mlada tviterašica, ili ti SarcheZmajche, je ovu poruku shvatila kao pretnju.
Na noge se digla i cela twitter zajednica, odnosno, svi oni koji prate ili ne prate Mlađu, i počela je twitter rasparava o tome šta je u stvari Mlađa mislio, ovakvim odgovorom.
U jednom trenutku, valjda je i Mlađa primetio, da je malo preterao, pa je pozvao SarcheZmajche 7. maja na kolače, što je ona uredno odbila, plašeći se da kolači ne budu otrovani.
Ostali tviteraši koji su se uključili u diskusiju, kažu da se ovde radi o pretnji i počela je licitacija o tome, da li SarcheZmajche treba da podnese tužbu protiv Mlađe ili ne.
Podsetiću da je pre desetak dana u Srbiji, doneta i prva presuda za pretnje upućene preko društvenih mreža.
Ovaj slučaj, mediji nisu baš propratili, ko zna zbog čega… A šta će se desiti u narednim danima imaćemo priliku da vidimo.
Međutim, postavlja se pitanje dokle ide granica normalnog opštenja, između političara i običnog naroda, i da li će ova prepiska, u trenuku naivna, prerasti u nešto više.
Da ne bude samo po onoj staroj poslovica, ’’Ko se twitter-a lati, od twitter-a i gine’’
Lični stav: Nebojša Tatomir
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.