Kina odbacila američke navode da ima špijunsku bazu na Kubi

Izvor: VOA, 12.Jun.2023, 17:24

Kina odbacila američke navode da ima špijunsku bazu na Kubi

Kina je u ponedeljak odbacila tvrdnje Sjedinjenih Država da ima špijunsku bazu na Kubi. Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova, Vang Venbin, izjavio je na konferenciji za novinare da su navodi netačni i da Sjedinjene Države saopštavaju nedosledne i kontradiktorne informacije.  Nekoliko dana ranije, jedan zvaničnik Bajdenove administracije izjavio je da Kina već neko vreme sprovodi špijunske operacije iz Kube, na oko 200 kilometara od obala američke države Florida. U objavi na Tviteru u subotu, zamenik šefa kubanske diplomatije Karlos Fernandez de Kosio nazvao je te navode "klevetom i spekulacijama".  Američki državni sekretar Entoni Blinken uskoro bi trebalo da poseti Peking. Raniji plan posete Kini u februaru je otkazan zbog rasta tenzija u vezi sa kineskim špijunskim balonom iznad SAD.  U tekstu su korišćene i informacije agencija Asošijeted pres i Rojters.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kina jasna: Ne šaljemo oružje

Izvor: B92, 12.Jun.2023

Kina ne isporučuje oružje i tehniku čečenskim jedinicama u Specijalnoj vojnoj operaciji, izjavio je portparol Ministarstva inostranih poslova Kine Vang Venbin...Kina se ne bavi rasplamsavanjem konflikta u Ukrajini i teži da unapredi mirovni proces za rešavanje problema, izjavio je Venbin, prenosi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.