Kejti Peri licemerna po pitanju abortusa; Prvo podržala zabranu, a sada filozofira o pravima žena

Izvor: B92, 05.Jul.2022, 17:38

Kejti Peri licemerna po pitanju abortusa; Prvo podržala zabranu, a sada "filozofira" o pravima žena

Ameručka pevačica Kejti Peri naišla je na kritike korisnika društvenih mreža nakon što je na Tviteru objavila komentar o odluci američkog Vrhovnog suda kojom su poništene presude koje su blokirale zakon o pobačaju.

Peri je tvit objavila juče, na američki Dan nezavisnosti, a u njemu je spomenula i stih iz svog hita "Firework" (Vatromet) iz 2010.

"'Bebo, ti si vatromet' je desetka, ali žene u SAD-u imaju manje prava od prskalice", napisala je pevačica.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Deo fanova nazvao ju je licemernom jer je pre samo mesec dana u utrci za gradonačelnika Los Angelesa javno podržala Rika Karusa, koji se protivi abortusu.

"Ovo je ultimativni selebriti aktivizam. Tvituješ ovakve gluposti mesec dana nakon što si iskazala podršku milijarderu koji se nadmeće za mesto gradonačelnika i koji je donirao milione dolara kandidatima koji se protive abortusu", napisao je jedan korisnik.

Drugi njeni pratioci na Tviteru su napisali da je to "razočaravajuće", da je Karuso protiv svega za što se pevačica zalagala, a jedan korisnik je napisao i da mu je sve ovo "odvratno".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.