Kako da protestuješ protiv svog kluba? Pogodi Nejmara u glavu! (foto)

Izvor: Sportske.net, 06.Dec.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da protestuješ protiv svog kluba? Pogodi Nejmara u glavu! (foto)

Brazilac sinoć na meti, ali je protest uperen protiv "svojih"!

Često ćete na tribinama stadiona u Minhenu videti poruke osude saradnje Bajerna sa državom Katar. Organizatori SP 2022. su jedan od sponzora Bavaraca, aerodrom u Dohi izdvaja veliki novac za reklamu, a nemački šampion je već četiri godine zimske pripreme odradio u ovoj zemlji.

I to nailazi na bes navijača.

"Sramotno je da sarađuju sa zemljama koje guše ljudska prava", kaže jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << od poslanika Zelenih u Parlamentu, navijač Bajerna.

Bayern fans threw these fake euro notes over Neymar last night! pic.twitter.com/IaNAKu4WdT

— Coral (@Coral) 06. децембар 2017.

 Takođe, klub je igrao u Saudijskoj Arabiji prijateljski meč, pogodilo se sa hapšenjem i bičevanjem blogera Raifa Badavija. Klub to nije osudio, tačnije kasno su se setili da izdaju saopštenje, a neki članovi Bajerna su otkazali godišnju pretplatu jer klub igranjem utakmica u tim zemljama na neki način podržava sve što se dešava na Bliskom Istoku.



"Mi nismo političari, mi smo klub"
, kažu u upravi, mada se priča da i u samim gornjim ešalonima ima neslaganja, i da postoje članovi borda koji veruju da je bolje izgubiti novac od Arapa, nego na taj način biti dovođen u vezu sa Katarom.  Sa druge strane, mnogi se brane da i druge nemačke kompanije sarađuju sa Dohom i ne vide zbog čega bi Bajern bio izuzetak.

Sinoć su Bavarci ugostili PSŽ, na tribinama su se pojavile zastave sa kritikama, ali i uvredama na račun Katara, dok je Nejmaru spremljen specijalan doček, gađali su ga štampanim novčanicama sa njegovim likom, da bi mu pokazali šta misle o tome što je zaštitno lice ove zemlje, koja je praktično otkupila njegov ugovor od Barselone i dala mu ogroman novac.

U svakom slučaju, scena je obišla svet, Brazilac nije obraćao pažnju, a kada bismo dovodili u pitanja sva sponzorstva u svetu fudbala, verovatno ovakvim scenama ne bi bilo kraja.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.