Kada se sretnu moda i tehnologija možete da obučete i svoje tvitove

Izvor: NovaEnergija.net, 15.Mar.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kada se sretnu moda i tehnologija možete da obučete i svoje tvitove

Holandska modna dizajnerka Iris van Herpen 2010. godine je bila prva osoba koja je u svojoj kolekciji “Kristalizacija” koristila 3D štampač za kreiranje komada visoke mode. Visoko-tehnološki modni komadi, štamapani sloj po sloj od poliamida, jedni su od mnogobrojnih nosivih skulptura koje će u maju biti predstavljenje u muzeju u Atlanti.

A photo posted by Iris van Herpen Official (@irisvanherpen) on Feb 25, 2016 at 9:24am PST


Muzeji >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << su počeli jasno da obraćaju pažnju na uticaj tehnologije u modi. The Museum of Fine Arts kreirao je “Twitter haljinu“. Posetioci su mogli da tvitnu sa svojih telefona ili da šeruju neko delo iz muzejske zbirke (koje izaberu iPadu priključenom na ekran), a sve se to pojavljuje na haljini sa preko 10.000 LED lampica.

Dizajnerka Pauline van Dongen prikazala je haljinu sa ugrađenim solarnim panelima koji mogu da napune bateriju telefona nakon 2 sata provedenih na suncu. Znači, u ovakvoj haljini potrebno je samo da šetate po suncu, što više.

A photo posted by Iris van Herpen Official (@irisvanherpen) on Jun 5, 2015 at 6:53am PDT

#techstyle izložba u The Museum of Fine Arts u Bostonu “Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology” predstaviće retrospektivu “ruke i mašine” kao jednakih igrača u dizajnerskom procesu. Svaki komad garderobe imaće DNA ekran koji će pokazivati koji deo haljine je ručni rad, a koji je napravljen uz pomoć tehnologije i kako.
Kada ćemo moći da obučemo live stream? Sigurno ima onih koji već o tome uveliko razmišljaju.

A photo posted by Iris van Herpen Official (@irisvanherpen) on Jul 25, 2014 at 2:41am PDT


Izvor: nytimes.com
Foto: pixabay.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.