Kabul, napad na špansku ambasadu

Izvor: Studio B, 11.Dec.2015, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kabul, napad na špansku ambasadu

Snažne eksplozije su odjeknule centrom prestonice Avganistana, Kabulom, pošto su talibani napali kompleks Ambasade Španije.

Veruje se da je eksplodirao automobil-bomba, napisao je na Tviteru portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova Sedik Sediki.

Kako navodi Rojters, policija je navela da su bar tri napadača zapucala posle eksplozija.

Još nema izveštaja o nastradalima i materijalnoj šteti. Prema nezvaničnim navodima, najmanje dve osobe su poginule u napadu.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Talibani preuzeli odgovornost za napad kod španske ambasade

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2015

KABUL - Talibani su preuzeli odgovornost za današnji napad automobilom bombom na hotel u blizini španske Ambasade u Kabulu, rekavši da sukobi i dalje traju na licu mjesta...Odmah nakon eksplozije čula se pucnjava u dobro zaštićenoj oblasti Kabula u blizini većeg broja stranih ambasada i vladinih...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.