KRIVOKAPIĆ PODNOSI OSTAVKU? Oglasio se na Tviteru nakon hitne sednice Vlade

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Feb.2022, 17:59

KRIVOKAPIĆ PODNOSI OSTAVKU? Oglasio se na Tviteru nakon hitne sednice Vlade

Trese se politički vrh Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je da građani moraju biti svesni da padom Vlade koncentracija političke moći prelazi u ruke poražene Demokratske partije socijalista DPS i predsednika te partije Mila Đukanovića, koji, kako tvrdi, dobija ogroman manevarski prostor da zloupotrijebi Ustav i diktira političku dinamiku u Crnoj Gori.

- Pozivam one, koji me optužuju da branim fotelju, da vrate mandat građanima i provere legitimitet >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svoje nove političke platforme – na vanrednim parlamentarnim izborima - poručuje Krivokapić na Tviteru, dan nakon spekulacija da će podneti ostavku na tu funkciju i hitne sednice Vlade, sa zasad još nepoznatim dnevnim redom, koja je zakazana za sutra.

Podsećamo, ministar spoljnih poslova Đorđe Radulović saopštio je danas da ne zna da li će premijer Zdravko Krivokapić podneti ostavku.

- Mislim da je crnogorska politička scena puna zagonetki - kazao je Radulović novinarima nakon što se sastao sa ministrom spoljnih poslova Letonije Edgarsom Rinkevičsom.

Poslanici Skupštine Crne Gore 3. februara razmatraju inicijativu za razrešenje potpredsednika Vlade Dritana Abazovića i predlog za izbor njegovog naslednika. Sutradan, u petak 4. februara, odlučivaće se o skraćenju mandata Skupštini, a potom o nepoverenju Vladi premijera Zdravka Krivokapića.

Skraćenje mandata parlamentu je tražila Vlada, dok je izglasavanje nepovjerenja izvršnoj vlasti tražila opozicija i koalicija “Crno na bijelo”, čija je okosnica GP URA Dritana Abazovića.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.