Jeziv snimak: Deca se igraju egzekucije uz Alahu akbar

Izvor: B92, 09.Feb.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeziv snimak: Deca se "igraju" egzekucije uz "Alahu akbar"

Video-snimak koji prikazuje kako se deca „igraju masovne egzekucije“ po ugledu na masovna streljanja koja izvode ekstremisti ID, objavljen je na Tviteru.

Šokantan snimak prikazuje dečake koji kleče sa rukama podignutim iznad glave, dok drugi imitacijom puške ide od jednog do drugog i „ubija“ ih. Pritom se čuje i poklič „Alahu akbar“, koji je uzviknut pri mnogim napadima i pokoljima terorista ID. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Uznemirujući snimak je nastao u Bengaziju, javlja RT.

Objavljene scene podsećaju na masovna pogubljenja koja često izvodi, snima i objavljuje ekstremistička grupa Islamska država. Navodi se da je moguće da deca „glume“ egzekuciju koju je izveo komandant sa libijskog područja Mahmud el-Verfali.

Al-Verfali, komandant Libijskih specijalnih snaga (Al Saika), u nekoliko navrata je snimljen kako sam ubija zatvorenike ili pak naređuje drugima da to učine. Autentičnost tih snimaka se navodno ne dovodi u pitanje, jer je i sama Al Saika objavljivala uznemirujuće snimke na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Al Saiku je Međunarodni krivični sud osudio 2017. godine za ratne zločine, a njeni pripadnici su povremeno bili hapšeni od strane Libijske narodne armije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jeziv snimak: Deca se "igraju" egzekucije uz "Alahu akbar"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Feb.2018

Na Tviteru je objavljen video-snimak koji prikazuje kako se deca "igraju masovne egzekucije" po ugledu na masovna streljanja koja izvode ekstremisti Islamske države...Šokantan snimak prikazuje dečake koji kleče sa rukama podignutim iznad glave, dok drugi imitacijom puške ide od jednog do drugog...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.