JESTE LI VIDELI KAKO IH JE IZROKAO! Jeziva izjava devetogodišnjeg deteta šokirala je Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Maj.2023, 20:18

"JESTE LI VIDELI KAKO IH JE IZROKAO!" Jeziva izjava devetogodišnjeg deteta šokirala je Srbiju!

Između ostalog jedan otac objavio je na Tviteru kako je protekao razgovor sa jedanaestogodišnjim detetom. 

Ova obaveza nije dočekala sama roditelje pomenute škole, dočekala je sve roditelje školske dece koja do pre dva dana verovatno nisu ni mogla da zamisle da ovako nešto može da se desi.

Ipak, reakcije neke dece ne samo da nisu bile zamislive nego se mogu okarakterisati i kao jezive. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

- Jeste li videli kako ih je izrokao? - bio je komentar devetogodišnjeg deteta na tragediju, a prenela nam ga je jedna majka sa Novog Beograda.

- Baš je danas našao da ubija kad je planirana žurka - bio je još jedna neshvatljiv komentar.

Juče, kada se vratio iz škole, sina sam posadio na stolicu u nameri da sa njim ozbiljno popričam o jučerašnjem događaju. Malo je reći da sam bio razočaran gotovo potpunim odsustvom njegove empatije za stradalu decu. Više su ga interesovali detalji. Nije bilo crnohumornih...

- Juče, kada se vratio iz škole, sina sam posadio na stolicu u nameri da sa njim ozbiljno popričam o jučerašnjem događaju. Malo je reći da sam bio razočaran gotovo potpunim odsustvom njegove empatije za stradalu decu. Više su ga interesovali detalji. Nije bilo crnohumornih...Ali, jezivo prisutna je bila potpuna nezainteresovanost za događaj. Kao da smo pričali o tome da je u Sibiru pao sneg u junu. Odradio sam sve kako treba, rekao šta je potrebno, a onda sam sa suprugom seo da analiziram razgovor (čitaj da nađem neki logičan odgovor zašto je tako odreagovao, da bih sebe primirio). Jedini zaključak do kog sam došao je da još nije dovoljno zreo (11 napunio u januaru) da shvati jezivu istinu jučerašnje tragedije. Ostaje mi samo da se trudim dalje - napisao je otac na Tviteru.

Odakle dolazi odsustvo empatije?

- Radi se o mehanizmu odbrane, koji je jedan od najprimitivnijih načina odbrane, da ga tako nazovem, jer se radi o negaciji. Deca tog uzrasta još nisu svesna ozbiljnosti i posledica jučerašnjeg događaja. Ona znaju da je ljudski život vredan, ali smatraju da se "to dešava tamo negde" i deca se takvih stvari plaše. Da bi zaštitila sebe, ne žele da čuju takve informacije. "Ne pričaj mi o tome", "Ne tiče me se", umeju da kažu - objasnila je klinički psiholog Ljiljana Jagodić.

Sve vesti o terorističkom napadu u Mladenovcu čitajte klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.