Izraelski mediji o isticanju zastave: Dirljiv gest predsednika Srbije

Izvor: RTS, 22.Jan.2020, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izraelski mediji o isticanju zastave: Dirljiv gest predsednika Srbije

Povodom isticanja zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva Srbije uoči obeležavanja Međunarodnog dana sećanja na Holokaust, izraelski mediji pišu da je to dirljiv gest predsednika Srbije.

Izraelska ambasada je na Tviteru objavila da su vodeći izraelski mediji preneli vest o žutoj zastavi na Andrićevom vencu i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gestu predsednika Srbije Aleksandra Vučića uoči posete Izraelu, gde će prisustvovati 5. svetskog foruma o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma" i obeležavanju 75. godišnjice oslobođenja Aušvica.
"Srpski predsednik predstavlja primer kako obeležiti sećanje na Holokaust", "Dirljiv gest predsednika Srbije", neki su od naslova izraelskih medija.
"Džerusalem post" navodi da je žuta zastava sa Davidovom zvezdom istaknuta pored zastave Srbije iznad severnog ulaza u Novi dvor, sedištu predsednika Srbije.
Jevrejska telegrafska agencija, čiji tekst prenosi "Tajms of Izrael", dodaje da je zastava sa rečju "Jude" (Jevrejin) istaknuta da podseti na bedž sa žutom zvezdom koje su Jevreji bili primorani da nose za vreme holokausta.
Izraelski mediji preneli su objavu predsednika Aleksandra Vučića na Tviteru u kojoj je, uz fotografiju zastave sa Davidovom zvezdom na zgradi Predsedništva, napisao da je taj znak bio je simbol pokušaja uništenja jevrejskog naroda od strane nacista, a da je danas simbol časti.
"75 godina kasnije. Nikada više", napisao je Vučić.
Izraelski premijer Benjamin Netanjahu retvitovao je Vučićev post i zahvalio predsedniku Srbije zbog postavljanja zastave sa Davidovom zvezdom za zgradi Predsedništva Srbije, navodeći da se raduje njihovom susretu u Jerusalimu.
I izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac je na Tviteru zahvalio Vučiću na tom, kako je istakao, dirljivom gestu.
Predsednik Vučić boraviće sutra u Jerusalimu, povodom održavanja 5. svetskog foruma o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma", na kojem će učestvovati i brojni svetski zvaničnici.
Vučić će prisustvovati i ceremoniji obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic, koja će biti održana u Memorijalnom centru Jad Vašem.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić stigao u Jerusalim FOTO

Izvor: B92, 22.Jan.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Jerusalim...Vučić u Jerusalimu na poziv predsednika Izraela Ruvena Rivlina učestvuje na Petom svetskom forumu o Holokaustu "Sećanje na Holokaust, borba protiv antisemitizma"...Predsednik je na svom zvaničnom nalogu "Budućnostsrbije" na Instagrramu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.