Iznenađenje za vozače: Policija ima novu strategiju sa kamerama za kontrolu brzine

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 09:03

Iznenađenje za vozače: Policija ima novu strategiju sa kamerama za kontrolu brzine

Policija se nada da će vaspitno-obrazovni rad sprečiti deo nezgoda jer mnoge teške prekršioce ne mogu zaustaviti ni visoke kazne ni zabrana vožnje.

Policija u nemačkoj pokrajini Severna Rajna-Vestfalija do sada je redovno na Twitteru/X objavljivala lokacije na kojima će sprovoditi kontrolu brzine vozila, a sada je tome došao kraj. Ova obaveštenja više neće biti dostupna.

Kako prenosi Kolnische Rundschau, Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rajne-Vestfalije potvrdilo je novu policijsku strategiju po kojoj kontrole više neće biti najavljivane jer bi tada bile manje efikasne.

U Bohumu, Dortmundu i Linenu, na primer, policija je već prestala da objavljuje informacije o kamerama. Umesto svakodnevnog izveštavanja o tome gde su postavljene kamere za kontrolu brzine, policijske uprave žele da se fokusiraju na prevenciju i da označe relevantne teme na društvenim mrežama sa #Life.

Cilj je direktno doći do učesnika u saobraćaju i osvestiti ih o sopstvenoj odgovornosti za bezbednost na putevima.

Nesreće u većini slučajeva imaju ljudski uzrok jer se pravila ignorišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.