Izložba Marka Somborca

Izvor: Studio B, 18.Jul.2011, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba Marka Somborca

Ne znam koliko moj rad utiče na javno mnjenje u Srbiji, ali želim da verujem da dosta ljudi čita moje karikature i da im je zabavno, izjavio je strip crtač Marko Somborac,na otvaranju izložbe svojih stripova.

Somborac, čije političke stripove svakodnevno objavljuje dnevnik Blic, je rekao da je bilo planirano da na svečano otvaranje dođu mnogi likovi iz njegovog stripa, ali da su, zbog obaveza bili sprečeni i pročitao je "telegrame podrške":

"Izvinjavam se >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << što ne mogu da dođem na otvaranje, crk'o mi kombajn, pa moram kod majstora, Srećno, Boris". "Došao bih, ali moram zbog Jeremića da pohapsim Twitter mafiju, ćao Ivica". "Iako sam ljut, hteo sam da dođem, ali danas je godišnjica proboja Termopilskog klanca, kada volim da sam sam, sa svojim uspomenama, pozdrav Krkobabić". "Nisam u fazonu izložbe na otvorenom, sve najbolje, Ceca", "Krenuo sam Koridorom 10, ali nikako da stignem, Vidimo se, Mrka". "Planirao sam da dođem, ali zaglavio sam se u ostavi za spremačice, presvlačeći se, pošto me isprskalo neispravno kuvalo. Upomoć, Mirko".

Somborac je izrazio zahvalnost, kako je rekao, "sponzorima" - majice Boris, ultimejt kolekšn i Fabrici kuvala Mirko, za premijerski ukus Vaše kafe. On se zahvalio i "dijet Tomi, koji napredno deluje", "nanogicama Ceca" i "hrani za mačke Cicko".

Na pitanje kakve su reakcije političara, aktera njegovih stripova, Somborac je rekao da su podnošljive, uz po neku kritiku, savet i pohvalu. Jedini predstavnik Vlade na otvaranju izložbe bila je direktorka Kancelarije za evropske integracije Milica Delević.

Prema oceni autora, njegova druga individualna izložba, ima nepretenciozan cilj da se posetioci, kojih je već na otvaranju bilo dosta, u šetnji zabave i nasmeju.

Izložba stripa Marka Somborca postavljena je na Savskom šetalištu na Kalemegdanu u okviru 20. Beogradskog letnjeg festivala BELEF 2011 i trajaće do 1. avgusta.

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.