Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Nov.2015, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Islamska država" preuzela odgovornost za napad u Egiptu

Egipatsko krilo "Islamske države" preuzelo je dogovornost za napad u kojem je ubijeno četvoro ljudi u hotelu na sjeveru Sinaja, glavnom gradu provincije al Ariš gdje su odsjele sudije koje nadgledaju parlamentarne izbore.

Izjava grupe Sinajska provincija cirkuliše međe njihovim pristalima na Twitteru preko šifrovanog sistema poruka Telegram.

Državna televizija i bezbjednosni izvori su naveli da je najprije eksplodirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << automobil-bomba, a potom je i druga eksplozija odjeknula u toj oblasti, desetak minuta kasnije.

Bombaš-samoubica je pokušao da automobilom-bombom uđe u hotel prije nego što su bezbjednosne snage otvorile vatru na njega, nakon čega je automobil eksplodirao, precizirali su izvori sigurnosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.