Instagram: Iiii...vratili smo se

Izvor: B92, 14.Mar.2019, 11:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Instagram: "Iiii...vratili smo se"

Instagram je ponovo pokrenut nakon višečasovnog prekida rada, objavila je na Twitteru ta platforma za deljenje fotografija, ali njena matična aplikacija Facebook je izgleda i dalje nedostupna korisnicima u pojedinim delovima sveta, javlja Rojters.

"Iiii...vratili smo se", tvitovao je Instagram uz postavljenu fotografiju Opre Vinfri koja vrišti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od uzbuđenja.

Korisnici širom sveta su se suočili sa višečasovnim problemima prilikom pristupa Instagramu, WhatssAppu i Facebooku od srede popodne, što je jedan od najdužih prekida rada koji je kompanija zabeležila u skorije vreme.

Iz Facebooka nisu objasnili o kakvom se problemu radi, samo su naglasili da se ne radi o hakerskom napadu.

Prema DaunDetektor mapi, korisnici pomenutih platformi u delovima Sjedinjenih Američkih Država, Japana i nekim oblastima Evrope nisu od juče mogli da pristupe tim mrežama. Portparol Facebooka je potvrdio delimični prekid rada, ne ulazeći u detalje.

Problem sa pristupom sajtovima ovih društvenih mreža trajao je preko 12 sati, navodi se na stranici developera. Iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku, u Kaliforniji, koja ostvaruje ogromnu većinu prihoda od oglašavanja, rekli su za "Blumberg" da još uvek istražuju u kojoj su meri jučerašnji problemi pogodili oglašivače, i da razmatraju "mogućnost da im se vrati novac".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.