Indeks: HDZ-ova poslanica u EP slavi Herceg-Bosnu

Izvor: RTS, 30.Avg.2019, 12:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Indeks: HDZ-ova poslanica u EP slavi Herceg-Bosnu

Poslanica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) u Evropskom parlamentu Željana Zovko objavila je na društvenim mrežama "Tviteru" i "Fejsbuku" status koji slavi tzv. Hrvatsku Republiku Herceg-Bosnu, istu onu koja je u Hagu osuđena kao udruženi zločinački poduhvat.
Povodom godišnjice osnivanja ove tvorevine Željana Zovko je 28. avgusta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na Tviteru napisala: "Vođeni nemjerljivim domoljubljem danas s ponosom obilježavamo 26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne, kamena temeljca obrane i očuvanja hrvatskog identiteta u BiH".

Na Fejsbuku, koji nema ograničenja u broju znakova, Zovko je bila opširnija pa je dodala da je Hrvatska Republika Herceg-Bosna nastala 28. avgusta 1993. kao nastavak tadašnje Hrvatske Zajednice Herceg-Bosne osnovane 18. novembra 1991. godine.
"Hrvatska Republika Herceg-Bosna dala je veliki doprinos u borbi za jednakost hrvatskog naroda u BiH uz očuvanje identiteta sva tri konstitutivna naroda te je tijekom svog postojanja značajno doprinijela u odbrani suvereniteta Republike Hrvatske", napisala je Željana Zovko.
"Prisjećamo se svih onih koji su svojom nesebičnom žrtvom pomogli u osnivanju Herceg-Bosne, a posebno onih koji su svoje živote utkali u oltar domovine. Vječna Vam slava i hvala!", dodala je Zovko.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POSLANICA HDZ SLAVILA OSNIVANJE HERCEG BOSNE, PA OBRISALA SVE STATUSE: Poslanik joj ipak doskočio, sve sačuvao i objavio na Tviteru! (FOTO)

Izvor: Kurir, 30.Avg.2019

HDZ-ova poslanica u Evropskom parlamentu Željana Zovko, inače članica HDZ-a BiH, objavila je u sredu na svojim profilima na društvenim mrežama status kojim slavi "26. godišnjicu osnivanja legitimne Hrvatske Republike Herceg-Bosne".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.